הנוף של רווחת העובדים יעבור בשנת 2024 שינוי משמעותי. הטיפול ברווחת עובדים שהכרנו עד כה, יעבור החל מהשנה מרווחת הטבות מסורתיות להתמקדות בחוויית עובד הוליסטית הכוללת רווחה פיזית, נפשית, רגשית וחברתית. בחברות המובילות שינוי זה כבר החל. גם מגמות המפתח העולות מהדיונים והמלצות מומחים בכנסים בינלאומיים המתקיימים ברחבי העולם וגם כאן אצלנו, בוועידת ישראל למשאבי אנוש HR2024, רואים את השינוי שמתרחב ומגדיר מחדש את חווית העובד והאושר ארגוני.
בסקירה זו, נביא לקראת כנס רווחה וחוויית עובד של וועידת ישראל למשאבי אנוש, את המגמות המובילות בעולם הרווחה החדש, את טרנדים החמים בחברות הגדולות, המיקוד החדש של חוויה ואושר ארגוני ואת הנושאים שיעלו לדיון בכנס ניהול רווחה וחווית עובד, בוועידת ישראל למשאבי אנוש
המגמות בעולם הרווחה החדש
פתרונות רווחה מותאמים אישית: כשהן מתרחקות מתכניות יחידות שמתאימות לכולם, חברות מתאימות גישות לצרכים ולהעדפות האישיות באמצעות טכנולוגית AI ותובנות מונעות נתונים.
התמקדות בבריאות הנפש: עם עלייה בחרדות ומתח כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל, יוזמות סביב מיינדפולנס, אימון אינטליגנציה רגשית ומתן גישה לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש יתפסו בולטות.
תמיכה ברווחה פיננסית: מתח פיננסי הוא דאגה גדולה לעובדים, מה שמוביל לתוכניות ניהול חובות, סדנאות לכלכלה פיננסית ואפשרויות שכר גמישות.
עבודה היברידית וגמישות: יצירת גבולות בריאים של חיי עבודה ולוחות זמנים גמישים הם צורך חיוני לחוויית עובד חיובית בסביבות היברידיות או מרוחקות.
מטרה ושייכות: טיפוח תחושת מטרה ושייכות באמצעות עבודה משמעותית, חיבור חברתי ומעורבות בקהילה היא המפתח למוטיבציה ושביעות רצון העובדים.
הטרנדים החדשים בחברות גדולות
Google: מציעה מרכזי כושר באתר, תוכניות מיינדפולנס וסידורי עבודה גמישים.
Microsoft: מאפשרת גישה למשאבי בריאות הנפש, חופשה בתשלום לצרכי בריאות הנפש ותוכניות סיוע לעובדים.
פטגוניה: שמה דגש על איזון בין עבודה לחיים, קיימות סביבתית ואחריות חברתית כחלק מחוויית העובדים שלה.
יוניליוור: מציעה אפשרויות עבודה גמישות, הטבות טיפול בילדים ותוכניות הכשרה לעובדים.
המיקוד החדש של חוויה ואושר ארגוני
- מעבר מהטבות מסורתיות לבניית קשרים משמעותיים ותחושת קהילה.
- העצמת עובדים באמצעות אוטונומיה, עבודה מכוונת מטרה והזדמנויות לצמיחה.
- מתן עדיפות לרווחה נפשית ורגשית, יצירת תרבות של תקשורת פתוחה ותמיכה.
מדידה והערכה של רווחת העובדים כדי להבטיח שהתוכניות יעילות ומתואמות לצרכי העובדים
נושאים לדיון בכנס ניהול רווחה וחווית עובד, בוועידת ישראל למשאבי אנוש
- בניית תרבות של טיפול ובטיחות פסיכולוגית בתוך ארגונים.
- מינוף טכנולוגיה כדי להתאים אישית ולמדוד את רווחת העובדים.
- אסטרטגיות לתמיכה בבריאות הנפש של העובדים והפחתת שחיקה.
- יצירת מקומות עבודה ממוקדי מטרה המטפחים שייכות ומעורבות.
- עתיד העבודה: איזון בין פרודוקטיביות לרווחת העובדים.
לסיכום
שנת 2024 מציינת עידן חדש ברווחת העובדים, שבו ארגונים מגדירים מחדש את חווית העובד והאושר והארגוני, באמצעות גישה הוליסטית המעניקה עדיפות לרווחה על כל ממדיה. על ידי התמקדות בפתרונות מותאמים אישית, תמיכה בבריאות הנפש, גמישות, מטרה ושייכות, חברות יכולות ליצור סביבת עבודה שמושכת, משמרת ומעצימה את העובדים שלהם.